Adatmentés folyamata

Adatmentésre akkor van szükség, amikor a számítógépben lévő adattárolóról, vagy külső adathordozóról (külső winchester, pendrive) az adatok másolása a felhasználó által megszokott módon már nem oldható meg.
Nagyon fontos, hogy az eszközt ÁRAMTALANÍTSUK, és ne kíséreljük meg különböző szoftverekkel vagy az adathordozó felnyitásával az adathelyreállítást, mert a szakszerűtlen helyreállítási próbálkozások radikálisan csökkenthetik a későbbi sikeres adatmentés esélyét, és egy sor újabb problémával találhatjuk szembe magunkat.
Az adatmentésre átadott adathordozót bevizsgáljuk.
Első lépésben a megrendelő által ismertetett hibajelenséget ellenőrizzük, majd az adathordozó elektronikájának vizsgálata következik (merevlemezeknél a mechanikai egységektől leválasztva).
A bevizsgálás ideje alatt a megrendelő, Magyarországon egyedül álló módon jelen lehet!
A hibajelenség pontos meghatározásánál, egy direkt diagnosztikai, adatmentési és akár igazságügyi bizonyításra is alkalmas, az FBI által is használt, Atola Insight "high end" célhardvert használjuk, mely képes az esetek többségében még instabil meghajtókról is az adatok nagy részét lementeni.
Ennél a pontnál ér véget a merevlemez vizsgálatának első része, amikor az ügyfelet tájékoztatjuk az adatmentés várható költségéről.
Az adatmentés megrendelése esetén (amennyiben szükséges) saját, speciálisan kialakított pormentes tisztakamrában az esetlegesen meghibásodott mechanikai alkatrészeket egy megfelelő donor meghajtóból több ezer órás gyakorlattal áthelyezzük. A rendkívül nagy precízitást követelő transzplantációs munkákhoz nagyon finoman megmunkált célszerszámokat használunk.

Az alább megtekinthető videó saját tisztakamránkban készült, melyen egy Seagate merevlemez fejszerelvény cseréjét hajtjuk végre, mindössze 10 perc alatt!

Ezt követően kezdődhet a merevlemez vagy SSD öndiagnosztikájának kikapcsolása a rendszerterületen, majd maga a fizikai adatmentés, melyet 5 fázisban hajtunk végre, hogy az adattárolón található minden olvasható szektor mentésre kerüljön. Ilyenkor nagy segítségünkre szolgál, ha tudjuk, hogy célzottan milyen állományokat keressünk, hiszen a "felélesztett" meghajtó gyakran csak rövid ideig marad hibátlanul működőképes, ilyenkor minden perc számit!

Az adatmentés után következik az adathelyreállítás, vagy fájlrendszer rekonstrukció, és a logikai mentés, majd a hibás fájlok leválogatása külön mappába.

Ekkor már a megrendelő válogathat a helyreállítandó adatok közül, akár távoli számítógépes kapcsolaton keresztül is. A kiválasztott adatokat végül a megrendelő kérése szerint adjuk át, vagy postázzuk el.

Fizetésre csak akkor kerülhet sor, ha a megrendelő minden kérdésére választ kapott!

Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük, semmilyen esetben sem szolgáltatjuk ki harmadik fél részére, ez számunkra a legfontosabb üzleti érdek is egyben.

A lementett adatokat az átadás után 1 hétig megőrizzük arra az esetre, ha bármilyen kérdés vagy probléma adódna, akkor még tudjunk segíteni.

Ha 1 hét után a megrendelő nem jelzett problémát a lementett adatokat illetően, autómatikusan törlünk minden kópiát.

Szolgáltatásaink

Adat klónozás

Adatmentés

Merevlemez biztonsági törlése

Elérhetőség

Telefon: 06-20-582-02-82
(Hívható munkanapokon 8:00-18:00)

 

© 2014- 2020 HDD Adatmentés | Készítette: Suncorp Graphic